lunes, 5 de diciembre de 2016

Les TICS en Educació Física

Està comprovat que les noves tecnologies són de gran importància en l'esport d'alt rendiment. La paritat que s'albira en l'elit dels esports ha portat a explotar al màxim la incorporació de noves eines que ajuden a cercar –i aconseguir– aqueix xicotet (i gran) detall que els diferencie de la resta. 


Malgrat, si les portem a l'àmbit educatiu, l'Educació Física semblara tenir una relació distant amb les TIC. La manera en què es dicten les classes –espai físic, horari, la pròpia activitat– mostra raons que afirmen aquesta realitat. 


No obstant açò, cada vegada són més els docents d'Educació Física que troben en les TIC una manera d'enriquir les seues classes, ja que han vist la gran varietat d'avantatges que ja han sigut utilitzades i adaptades en altres matèries complementant les activitats i coneixements que cada dia se li imparteix als alumnes.


Amb les TICS, L'Educació Física es beneficiarà de les tecnologies, però indubtablement la “competència digital i sobre el tractament de la informació” també s'estimula des del potencial de l'activitat física. L'alumnat sent curiositat per veure's en vídeos o fotografies (podem mostrar i analitzar exemples d'exercicis, estratègies en jocs d'equip, etc), Incorporar l'ús de l'ordinador (on poden manejar programes que els han servit o li serviran en l'assignatura, funcionament del cos humà,conèixer resultats, classificacions, calendaris, etc), . El concepte de l'ús de les TIC més com a mitjà que com a fi, troba en l'Educació Física un aliat fonamental. Amb l'aparició de les TIC l'alumnat adquireix protagonisme, pot dir-se que es reorganitzen els rols de professor i estudiant i es generen nous esquemes d'interacció.

Però, per a dur a terme la implantació de les TIC necessitem el desenvolupament d'una mentalitat oberta. Hem de pensar que hi ha recursos pertot arreu, potser no són recursos pensats per a ensenyar però no per açò són menys interessants. el cronòmetre o la càmera del nostre mòbil, l'enregistrament d'una coreografia, una fulla d'Excel, etc. poden convertir-se en recursos increïbles per a les nostres classes.

Com qualsevol matèria que s'imparteix en un sistema educatiu, l'Educació Física ha d'utilitzar tots els recursos que existeixen per a impartir i consolidar els objectius que volem aconseguir en els alumnes, i les TIC són una de les eines més atractives per a aconseguir-ho.

Ací teniu l'enllaç a alguns articles interessants sobre este tema. Espere que vos agraden:

No hay comentarios:

Publicar un comentario