lunes, 5 de diciembre de 2016

Paquet Clic: “Jocs tradicionals valencians” o com conjugar la tradició i les TICS.

L'assignatura d'Educació Física en l'etapa primària no ha comptat amb un llibre de text o quadern de treball fins fa ben poc. Els continguts conceptuals s'han treballat des de les activitats exercides en el pati i, en alguna ocasió, també en l'aula utilitzant fitxes que el propi mestre confecciona. La incorporació de les NTIC a les escoles ha portat noves possibilitats a este respecte: Paquets CLIC, WebQuest, Caces del Tresor, vídeo jocs i jocs d'habilitat online, etc.

D'altra banda, els Jocs Tradicionals Valencians gràcies a persones com Angel Gómez estan sent recuperats i incorporats als nostres catàlegs de jocs per a l'escola. Per a este mestre parlar dels JTV "...es una miqueta mes que fer referència a una llista mes o menys nombrosa de jocs que la societat ha utilitzat per a gaudir dels seues açonassos d'oci: és parlar dels pesques del camp, dels festes del poble, de la taverna, de l'era del tio Toni, del camí de la bola; de la placeta; del carreter de l'església; de la garrofera tombada; de l'esmorzar; dels disputes familiars, i fins i tot de la mort". Gómez (2005) .

Així, doncs, una forma de donar a conéixer, les característiques, normes, etc. dels jocs tradicionals i de treballar-los pràcticament en les nostres classes, conjugant el que exposa anteriorment, pot ser este paquet d'activitats CLIC. La tradició i les NTIC agafades de la mà. Espere que vos agrade.




No hay comentarios:

Publicar un comentario